Απεργιακή Συγκέντρωση 26 Νοέμβρη

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 26/11, 10:30, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία μπαίνει στο γύψο, που οτιδήποτε η κυριαρχία ορίζει ως μη απαραίτητο (η ψυχική υγεία, η ψυχαγωγία, η κοινωνικοποίηση) βαπτίζεται επικίνδυνο και παρανομοποιείται, το κράτος επιλέγει να συνεχίσει την επέλαση στις ζωές των από τα κάτω, περνώντας εν μέσω πανδημίας πτωχευτικούς νόμους, εργασιακά νομοσχέδια, νομιμοποίηση του 10ωρου εργασίας, απαγόρευση διαδηλώσεων, αντιπεριβαλλοντογικό κλπ. Οι υπήκοοι του καλούνται να «μείνουν σπίτι» όσο ζουν με το φόβο του ιού, της ανεργίας, της φτώχειας, των προστίμων και της καταστολής αλλά και του βάρους της ευθύνης για την όλη κατάσταση.

Απέναντι στην πραγματική δυστοπία που όλες και όλοι βιώνουμε να ορθώσουμε ανάστημα προτάσσοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω. Να μην εγκαταλείψουμε τις δυνάμεις μας και την εμπιστοσύνη στην συλλογική αδιαμεσολάβητη δράση στο επίπεδο της καθημερινής συνύπαρξης, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε πως πράγματι είμαστε αντιμέτωπες με μια συνθήκη πρωτόγνωρη στην πρόσφατη ιστορία του δυτικού ανθρώπου. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας, να επιδείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα φροντίζοντας εκείνους/ες που το έχουν ανάγκη και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής που βοηθούν στον περιορισμό της νόσου, χωρίς να εγκαταλείπουμε καμία και κανέναν στον πανικό της μοναξιάς του.

Να μη δεχτούμε την νέα κανονικότητα, ούτε όμως να επιδιώξουμε την επιστροφή μας στην παλιά, αποδεχόμενοι την κατάσταση που μας έφερε εξ αρχής σε αυτή τη θέση. Να τελειώνουμε με αυτό το σύστημα που θα προκαλεί συνεχώς νέες κρίσεις, είτε υγειονομικές, είτε οικονομικές και πάνω τους θα διαχειρίζεται τις ζωές μας. Να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο το όραμα μας για έναν καλύτερο κόσμο, να ξαναθέσουμε ερωτήματα σε εμάς και τους συνανθρώπους μας για το πώς θέλουμε να ζήσουμε, να υπερασπιστούμε το ανοιχτό, συλλογικό, ελεύθερο πεδίο που μπορεί να πραγματωθεί μια ζωντανή παλλόμενη καθημερινότητα. Γιατί δεν υπάρχει υγεία χωρίς ζωή, δεν υπάρχει ζωή χωρίς ελευθερία. Γιατί όταν παύσει η αλληλεγγύη θα έχει κερδίσει το κράτος, όταν παύσει η ζωή θα κερδίσει ο θάνατος.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΔΕΚΑΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ