Αλληλεγγύη στους/η αναρχικούς/ή που κατηγορούνται για την απόπειρα απαλλοτρίωσης στο ΑΧΕΠΑ

Ως ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης, τοποθετήσαμε πανό στην πόλη της Πάτρας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της συνέλευσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ …

Την Τετάρτη 12/6 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης σε μια απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής όπου θα εφοδίαζε το ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ακολουθεί μετά από λίγες ώρες η σύλληψη της συντρόφισσας Δήμητρα Συριανού καθώς και έρευνες σε σπίτια τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, που έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην κατάσχεση δεκάδων προσωπικών αντικειμένων των συλληφθέντων και άλλων φιλικών τους προσώπων. Τους αποδίδονται από τον ανακριτή οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη ληστεία με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου στους συντρόφους Κώστα Σακκά, Γιάννη Δημητράκη και απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά στη συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού, καθώς και μια σειρά ποινών πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Μετά τη σύλληψή τους οι σύντροφοι οδηγούνται στα υπόγεια της ΓΑΔΘ όπου και βρίσκονται για ώρες απομονωμένοι, δεμένοι πισθάγκωνα και με κουκούλες στο κεφάλι. Τους κρατάνε για πολλές ώρες (10-12 ώρες τους δύο, μέχρι το πρωί τον Κώστα Σακκά) δεμένους και απομονωμένους, με κουκούλες στο πρόσωπο, ενώ δεν τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους, ούτε και μεταξύ τους. Ως συνέχεια της εκδικητικής στάσης της αντιτρομοκρατικής μεταφέρουν το σύντροφο Κώστα Σακκά στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, παρά το γεγονός πως ο φάκελος του έχει μεταφερθεί επίσημα στην υπηρεσία των ανδρικών φυλακών ώστε να μεταφερθεί στις ακτίνες με τον υπόλοιπο πληθυσμό της φυλακής. Βρίσκεται λοιπόν, παράτυπα σε άλλη φυλακή και σε ένα ιδιότυπο καθεστώς κράτησης με απαγόρευση επισκεπτηρίων και στέρησης βασικών δικαιωμάτων, μιας και τυπικά είναι “αόρατος”, ζητήματα για το οποία πραγματοποίησε νικήφόρα απεργία πείνας. Ίδιας αντιμετώπισης χρήζει και ο σύντροφος Γιάννης Δημητράκης καθώς τοποθετείται στα πειθαρχεία των φυλακών Κομοτηνής σε συνθήκες άθλιες για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την πρόφαση πληρότητας των φυλακών παραμένοντας και αυτός απομονωμένος και στερούμενος δυνατότητας επισκεπτηρίων τόσο από τα συγγενικά του πρόσωπα όσο και του δικηγόρου του. Μετά από κινήσεις αλληλεγγύης και πίεσης από τον ίδιο όσο και συντρόφους/ισσες μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού.

Το καπιταλιστικό σύστημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία των τραπεζών. Ως πυλώνας αυτού του συστήματος κατέχουν κύριο λόγο στην αναπαραγωγή του. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των από τα πάνω και τη συνεχιζόμενη συσσώρευση πλούτου, κατέχοντας το ρόλο του νόμιμου τοκογλύφου. Ρόλο τον οποίο εκπληρώνουν καταπατώντας κάθε λογής ανάγκες, όπως αυτή της στέγασης( πχ με πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών), λεηλατώντας τον φυσικό κόσμο (κατασκευαστικός κλάδος, εξορύξεις κλπ) και εκμεταλλευόμενες τον άνθρωπο, τόσο την πνευματική όσο και τη χειρωνακτική του εργασία. Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή τους στη διεξαγωγή πολέμων μέσω της βιομηχανίας πολέμου, αποτελούν έτσι γρανάζι στην καταστροφή τόσο πολιτισμικών και υλικών υποδομών όσο και της φύσης. Τασσόμαστε συνεπώς σύμφωνοι με τη ληστεία μιας τράπεζας, με τη λογική της συλλογικής απαλλοτρίωσης του παραγόμενου πλούτου και ενάντια στο σύστημα και τα παρακλάδια του που δρουν ως διαχειριστές των ζωών μας.

Με την σύλληψη των τριών συντρόφων στήνεται και ένα πανηγύρι προπαγάνδας από μεριάς ΜΜΕ και μπάτσων περί εξάρθρωσης νέου βραχίονα αντάρτικου πόλης που απειλούσε με νέα “τρομοκρατικά” χτυπήματα. Η επιλογή των μηχανισμών της εξουσίας να παρουσιάσουν με χολιγουντιανή περιγραφή τόσο τα πρόσωπα των συντρόφων(ως “επικίνδυνους ληστές” που διαταράσσουν την αστική κοινωνική ειρήνη) όσο και της επιχείρησης της σύλληψής τους( ως “ηρωική” επέμβαση της αστυνομίας με σκοπό την “προστασία” της κοινωνίας) δεν αρκείται στην μόνο στην υποβάθμιση του αγώνα και των μέσων του. Το ελληνικό κράτος , εκμεταλλευόμενο τη γενικότερη συντηρητικοποίηση των μικροαστικών στρωμάτων της κοινωνίας, λόγω των γεγονότων από την αρχή του προηγούμενου έτους μέχρι και σήμερα (Συμφωνία των Πρεσπών , εθνικιστικές μαθητικές καταλήψεις , ανταγωνισμοί για τη κυριαρχία στο Αιγαίο με το τουρκικό κράτος), δεν προσπαθεί απλώς να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί να διαμορφώσει την αίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας του.

Σε αυτή λοιπόν την απόπειρα απονοηματοδότησης των κοινωνικών-ταξικών αγώνων και των μέσων τους από κράτος και κεφάλαιο, εμείς ως κομμάτι τους στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής του ΑΧΕΠΑ, που δικάζονται στις 16/9/2020 στη Θεσσαλονίκη. Να δώσουμε την μάχη ενάντια στην ιδεολογική και φυσική καταστολή που ασκεί το κράτος και το κεφάλαιο στις ζωές και τις επιθυμίες μας. Να αγωνιστούμε με συνέπεια και συνέχεια για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

… ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ