Ενημέρωση από τις δράσεις για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Φέτος συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το βράδυ της 18 Σεπτέμβρη 2013, που ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, μετά από επίθεση που δέχεται από φασιστικά τάγματα εφόδου, στο Κερατσίνι και ενώ οι μπάτσοι που είναι παρόντες παρακολουθούν.

Την Παρασκευή 13/9 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική/αντικρατική συγκέντρωση στην πλατεία μπροστά στο γήπεδο της Παναχαϊκής. Μοιράστηκαν κείμενα, στήθηκε μικροφωνική και μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε μοίρασμα μέχρι την πλατεία Αγ. Σοφίας. Το ίδιο βράδυ, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε αρκετά σχολεία της Πάτρας, με αφισοκόλληση και γράψιμο αντιφασιστικών συνθημάτων, προπαγανδίζοντας και την πορεία της 18/9.

Στην πορεία που ξεκίνησε από την κατάληψη Παραρτήματος, συγκροτήθηκαν δύο μπλοκ, αυτό της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών Πάτρας και της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην Κρατική Καταστολή. Στην πορεία συνολικά συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, ενώ οι περιφρουρήσεις των μπλοκ δεν επέτρεψαν στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν την πορεία από απόσταση να την πλησιάσουν σε κανένα σημείο της διαδρομής μέχρι και την κατάληξη της στο Παράρτημα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις και την πορεία.