Συγκεντρωτικό δράσεων ενάντια στους Μεσογειακούς αγώνες των ΕΛΠΕ

Στα πλαίσια των παράκτιων μεσογειακών αγώνων της “χρυσής χορηγίας΄΄ των ΕΛΠΕ πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στην Πάτρα:

  • πανό στην πλαζ και στον νότιο πάρκο που πραγματοποιήθηκαν οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες(Π.Μ.Α.), στην πλ. Γεωργίου που υπήρχε περίπτερο για τους αγώνες και στην πλ. Όλγας. Τα συνθήματα ήταν: Πίσω από τη βιτρίνα των παράκτιων μεσογειακών αγώνων κρύβονται τα συμφέροντα των ΕΛΠΕ και η λεηλασία της φύσης, Οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες των ΕΛΠΕ ξεπλένουν τα εγκλήματα των εξορύξεων υδρογονανθράκων, Από την ήπειρο μέχρι την Κρήτη αγώνας ενάντια στις εξορύξεις και τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιριών, Οι χορηγίες των ΕΠΛΕ συγκαλύπτουν τη λεηλασία του φυσικού κόσμου.
  • 23/8  μικροφωνική συγκέντρωση  στον Έσπερο στην πλ. Γεωργίου.
  • 24/8 μοιράσματα κειμένων στην πλαζ και στο νότιο πάρκο.
  • 25/8 συγκέντρωση στο νότιο πάρκο κοντά στην είσοδο του σταδίου στην τελετή έναρξης των αγώνων. Στη συγκέντρωση μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα στους περαστικούς και σε όσους/ες πήγαιναν να παρακολουθήσουν την έναρξη των Π.Μ.Α. . Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη θέλοντας να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των Π.Μ.Α. των ΕΛΠΕ. Όταν κόσμος προσέγγισε αρκετά την είσοδο για να μοιράσει κείμενα και να καταδείξει τους λόγους της χορηγίας, τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν για να αποκόψουν την πρόσβασή μας στο σημείο. Παρόλα αυτά, η συγκέντρωση συνεχίστηκε μέχρι των κλείσιμο των πορτών της εισόδου.
  • 30/8 μοιράσματα κειμένων στο κέντρο της Πάτρας και ανάρτηση πανό έξω από το δημαρχείο καταδεικνύοντας την ανοχή και συνεργασία (καθώς συμμετείχαν μέχρι τελευταίας στιγμής στην επιτροπή διεξαγωγής των αγώνων) της δημοτικής αρχής, στην ύπαρξη εδώ και δυο χρόνων των ΕΛΠΕ σε διάφορα σημεία της πόλης σαν τον χρυσό χορηγό των Π.Μ.Α.

Πρωτοβουλία Αναρχικών ενάντια στις εξορύξεις