Αντιεθνικιστικό καφενείο

Αντιεθνικιστικό καφενείο με προβολή της ταινίας “Tangerines”, στο πλαίσιο αντιεθνικιστικής/αντιπολεμικής/αντιμιλιταριστικής/αντικαπιταλισιτκής καμπάνιας. Σήμερα 21/3 στις 19:00 στο Παράρτημα.

Το κράτος αποτελεί κυρίαρχη οντότητα στον καπιταλισμό, απο την απαρχή οτυ έως και σήμερα, με το έθνος να αποτελεί το φαντασιακό κατασκεύασμα που είναι απαραίτητο για τη συνειδησιακή συγκρότηση των “υπηκόων”. Το διακύβεβμα η πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα, το “εθνικό συμφέρον” και τη συστράτευση ενάντια σοτν εξωτερικό εχθρό. Ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός είναι εκείνα τα ιδεολογήματα που θα υποτάξουν τους από τα κάτω μπροστά στο συμφέρον των αστών, θα στρέψουν το βλέμμα μακριά από τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες και θα τους οδηγήσουν, αν χρειαστεί, σαν πρόβατα στη σφαγή των διακρατικών συρράξεων.

Η δική μας στάση, η στάση των από τα κάτω δε μπορεί να είναι άλλη από την άρνηση όλου αυτού του οικοδομήματος που γεννά εξαθλίωση και θάνατο. Διότι τα συμφέροντα μας είναι ταξικά, ενάντια στους “εθνικούς ευεργέτες”. Απέναντι στο μιλιταρισμό και τον εθνικισμό δεν αντιτάσσουμε απλώς μια πασιφιστική αντιπολεμική ιδέα, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε πως καμία ειρήνη δεν πρόκειται να στεριώσει όσο υπάρχει αυτό το σύστημα που απαιτεί την υποταγή μας, σωματική και ψυχική, όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός. Αντίθετα, επιλέγουμε να το πολεμάμε σε κάθε του έκφανση, από την άρνηση στράτευσης μέχρι τις απεργίες και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή.