Τη Βιάννο και τ’ Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί, φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νήσι

   Την Τετάρτη  28/9 με αφορμή τη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών-τριών στην Κρήτη καλέστηκε συγκέντρωση διαμαρτυριάς  φασιστών έξω απο το δημαρχείο. Με γρήγορα αντανακλαστικά αντιφασίστες-τριες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να εμποδίσουν τους φασίστες να καταλάβουν δημόσιο χώρο.Τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ,πρωτοφανή μέτρα καταστολής  για τα δεδομένα του Ρεθύμνου, προστατεύαν απροκάλλυπτα τα οπλισμένα με καδρόνια μέλη της Χρυσής Αυγής,της Ελλήνων Εθνοσυνέλευσης και του ΣΑΟΡ(σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών ρεθύμνου, σύλλογος που έχει συγκροτηθεί από διάφορα φασιστοειδή).Οι μπάτσοι σε συνεργασία με τους φασίστες έκαναν  χρήση χημικών  έξω απο το δημοτικό σχολείο και μάλιστα  εν ώρα λειτουργίας του,τραυματίζοντας  σοβαρά μια διαδηλώτρια και έναν διαδηλωτή.Κάτι που προφανώς δεν μας εκπλήσει είναι οι 4 προσαγωγές που έγιναν, εκ των οποίων οι 2 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.  Ακόμη πιο πρωτοφανείς είναι οι ανενόχλητες επιδρομές,οι ξυλοδαρμοί και η τρομοκράτηση του κόσμου από ροπαλοφόρους φασίστες στους δρόμους της πόλης όλες τις προηγούμενες  μέρες. Μια πρώτη δυναμική απάντηση στα γεγονότα δόθηκε το Σάββατο 8 Οκτώβρη στη Πανγκρήτια αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία μρ συμμετοχή 2.500 διαδηλωτών.

   Έξω από την σφαίρα των τοπικών κρουσμάτων φαίνεται ότι κάθε μορφή εξουσίας χρησιμοποιεί  ευρύτερα τον ρατσισμό για να διαιρεί και να υποτάσσει τους από τα κάτω. Τα συμφέροντα των ντόπιων αφεντικών εκφράζονται μέσω των ξενοφοβικών και  φασιστικών επιθέσεων. Οι ίδιοι εκμεταλλεύονται τους μετανάστες/στριες για να καλύψουν τα απαραίτητα φτηνά εργατικά χέρια, κρατώντας τους παράλληλα μακριά από τον “υψηλής αξίας” τουρισμό που θεωρούν ότι υποβαθμίζεται από την παρουσία τους. Το κράτος θέλει την “αλληλεγγυη” με ανθρωπιστικό προσανατολισμό σε εκκλησία, στρατό και ΜΚΟ, ενώ ταυτόχρονα καταστέλλει κινήσεις αλληλεγγύης από δομές/στέκια και καταλήψεις που είναι απειλητικές και εχθρικές προς αυτό.

   Υπάρχει και η άλλη πραγματικότητα του νησιού  που αντιστέκεται και μάχεται ενάντια στο φασισμό,το ρατσισμό και την ξενοφοβία όπως  έχει φανεί από την κινηματική  ιστορία του και την συμμετοχή του στους αγώνες. Απέναντι στην βίαιη υποτίμηση της ζωής μας δεν υπάρχουν περιθώρια για ψευδαισθήσεις. Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Κρήτη δείχνει και ευρύτερα ότι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν υπάρχει ουδετερότητα. Στεκόμαστε και μαχόμαστε στο πλάι κάθε καταπιεσμένου με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού,ρατσισμού, εξουσίας και ιεραρχίας. Για τον κόσμο που οραματιζόμαστε, ένα κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα και φράχτες.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας