ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Συγκέντρωση-μικροφωνική Τετάρτη 23/11 στις 11:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 79 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΟΡΟΦΙΑ

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 22/11, άρχισε να διεξάγεται κατασταλτική επιχείρηση στην γειτονιά των κατειλημμένων προσφυγικών, όπου μεγάλες δυνάμεις ΜΑΤ έκαναν εμφανή την παρουσία τους. Οι έρευνες -σύμφωνα με τα καθεστωτικά- πραγματοποιήθηκαν με σκοπό των εντοπισμού ενός ατόμου , υπόπτου για τον εμπρησμό των γραφείων της Real News , που είχε γίνει στις 13/7 ως έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, μπάτσοι μπήκαν σε ένα σπίτι και απήγαγαν 2 άτομα, ενώ αγνοούταν και ένα ακόμη άτομο. Τελικά τα δύο απ’τα τρία άτομα αφέθηκαν ελέυθερα το μεσημέρι, ενώ σε βάρος του τρίτου σχηματίστηκε δικογραφία το βράδυ της ίδιας μέρας, και κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών, εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και παράβαση νόμου περί όπλων. Ύστερα, οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν περιμετρικά της γειτονιάς , περιμένοντας εντολή μίας πιθανής εκκένωσης των προσφυγικών.

Αλληλέγγυα και συντροφιά συγκεντρώθηκαν στους γύρω δρόμους της κοινότητας για την υπεράσπισή της . Στις 16:00 καλέστηκε από την Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ) έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο στέκι, που βρίσκεται στο 6ο μπλοκ για ενημέρωση και την περαιτέρω οργάνωση της περιφρούρησης της γειτονιάς . Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, νέα αστυνομική δύναμη απαρτιζόμενη από διμοιρίες ΜΑΤ, ΕΚΑΜιτες και μπατσους της ομάδας Δραση επιχείρησαν να πάρουν ένα παρκαρισμένο αμάξι έξω απ’το 6ο μπλοκ, που είχε να κάνει με την αρχική υπόθεση. Τότε ο κόσμος που βρισκόταν μέσα στο κτήριο, ανέβηκε στην ταράτσα του κτηρίου, πετώντας στους μπάτσους αντικείμενα ( πέτρες, οικοδομικά υλικά, κλπ ) τότε μπήκαν και προσήγαγαν 78 άτομα, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με επτά κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Άλλη μια επιχείρηση εκκένωσης (την δεύτερη μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα) από τους μπάτσους έρχεται να πλέξει ένα μοτίβο καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη κλιμακώνοντας την βία απέναντι στους χώρους αυτοοργάνωσης. Τώρα μάλιστα, σε έναν χώρο κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης που προτάσσει την αλληλεγγύη μέσα από εγχειρήματα που στεγάζουν πρόσφυγες/ισσες και μετανάστ(ρι)ες, αγκαλίαζοντας τα από τα κάτω αυτής κοινωνίας.

Έτσι, το κράτος των κοινωνικών καννίβαλλων προστατεύει άλλη μια φορά τα συμφέροντα των από τα πάνω, στερώντας και απαξιώνοντας τα από τα κάτω. Μετά την τρομοκρατική εισβολή και έξωση ηλικωμένης στην γειτονιά της Ζωγράφου, πετάει στον δρόμο μεταναστά ,προσπαθώντας να δώσει χώρο σε υλοποιήσιμα σχέδια ανάπλασης των Μπακογιάννη-Πατούλη για την ενίσχυση της προεκλογικής ατζέντας του πρωθυπουργού ενόψει των επερχόμενων εκλογών του 2023 . Μιας ατζέντας που περιλαμβάνει μπόλικη καταστολή και οικονομική εξαθλίωση,αδιαφορώντας εντελώς για την συγκυρία της εποχής οπου περιλαμβάνει ακρίβεια, φτωχοποίηση,ενεργειακή κρίση,οικονομικά σκάνδαλα, και διαδοχικά περιστατικά έμφυλης βίας.

Δεν είναι τυχαίο όμως, που οι εκάστοτε διαχειριστές τις εξουσίας στοχοποιούν και εξαπολύουν κατασταλτικές επιθέσεις στις καταλήψεις. Γιατί οι καταλήψεις είναι οδοφράγματα απέναντι από την καπιταλιστική και κρατική βαρβαρότητα, προτάσσοντας ως όπλο τους οριζόντια αυτοοργανωμένους τρόπους λειτουργίας ,προωθώντας την αλληλεγγύη και πάντα μακριά από θεσμούς νομιμοποιημένους απο κρατικά συμφέροντα. Έτσι μέσα από τους χώρους των καταλήψεων που λειτουργούν σαν μια όαση μέσα σε μια έρημο καταπίεσης ,ανισοτήτων και εκμετάλλευσης στρέφουμε τα όπλα μας απέναντι σε κάθε εξουσιαστή, κάθε αφεντικό και κάθε θεσμό που απομυζεί τις ζωές μας.

10,100,1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ,Κ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 79 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στις 19:00

Στην Κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου)

asapatras@espiv.net / asapatras.espivblogs.net

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*