Αλληλεγγύη στους/στις διωκόμενους/ες για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ”

Από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Νοέμβρη ξετυλίγεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία η επονομαζόμενη «επιχείρηση εξάρθρωσης της ένοπλης Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης συλλαμβάνεται ο αναρχικός Β.Σ. και ένα ακόμη άτομο, βγαίνει ένταλμα σύλληψης για τον αναρχικό Δ.Χ. που διαφεύγει, και για μια ακόμη συντρόφισσα που συλλαμβάνεται και κατηγορείται για οπλοκατοχή. Οι τρεις πρώτοι κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα γίνονταν σειρά από μπούκες σε σπίτια και προσαγωγές-απαγωγές πάνω από 10 συντρόφων/ισσών που θεωρήθηκαν ύποπτοι/ες. Η υπόθεση γίνεται πρώτο θέμα στα καθεστωτικά ΜΜΕ και ακολουθούν πανηγύρια από την κυβέρνηση, πολλά συγχαρητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε ένα γενικό κλίμα σαδιστικής ικανοποίησης για του κυρίαρχους. Μιλούν για πλήγμα στην εγχώρια τρομοκρατία, αποτροπή ενός μεγάλου χτυπήματος με επικείμενους νεκρούς αστυνομικούς και άλλα πολλά για να ανεβάσουν το γόητρο της αντι-τρομοκρατικής και να δικαιολογήσουν την βία των μπάτσων και των δικαστών απέναντι στους αγωνιζόμενους/ες. Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης είναι κεντρικό σημείο στην υπόθεση καθώς τόσο ο Β.Σ. όσο και ο Δ.Χ. με δημόσιες τοποθετήσεις τους δηλώνουν πως η μοναδική εμπλοκή του πρώτου ήταν να βοηθήσει τον δεύτερο καθώς είχε τραυματιστεί, επιλογή ακέραιη αξιακά και πολιτικά, που είναι βασική διαχρονικά μέσα στα επαναστατικά κινήματα. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι στην δικογραφία αναφέρεται πως ο Δ.Χ. διαφεύγει της σύλληψης με την βοήθεια μελών της οργάνωσης, δείχνει πόσο το κράτος θέλει ο/η καθένας/μια να είναι μόνοι/ες και να προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς κανένα συλλογικό πνεύμα χωρίς καμία ελπίδα συλλογικής απάντησης στην επίθεση που δέχονται, φοβίζοντας όποιον/α σκεφτεί να δείξει την αλληλεγγύη του/της, καθώς θα βρεθεί να συμμετέχει σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Δ.Χ. τοποθετήθηκε δημόσια λέγοντας πως η οργάνωση είναι ανενεργή και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη φύλαξη -και μόνο- του οπλισμού. Η κατασκευή για ακόμη μια φορά μιας υπόθεσης-ομπρέλα, στοχεύει στο να επιβεβαιωθούν τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής και να ξεκινήσει για ακόμη μια φορά ένα κυνήγι μαγισσών απέναντι σε αγωνιζόμενους και αγωνιζόμενες. Αυτό που εν τέλει βρίσκεται στο στόχαστρο είναι ο ίδιος ο αγώνας, τα μαχητικά χαρακτηριστικά και οι επιλογές ρήξης με τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου. Η καθημερινά σχεδιαζόμενη, ολοένα και πιο βάρβαρη λεηλασία των ζωών μας και του φυσικού κόσμου, πρέπει να συντελεστεί απρόσκοπτα. Γι’ αυτό, θα πρέπει όσοι και όσες αγωνίζονται, αμφισβητούν, οργανώνονται, αντεπιτίθενται, διεκδικώντας την ίδια τους την ύπαρξη, να έχουν ήδη τσακιστεί. Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι το υλικό αποτύπωμα αυτού του πολιτικού και κοινωνικού σχεδιασμού.

Πόλεμος στον εσωτερικό εχθρό

Η συγκεκριμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής εντάσσεται σε έναν ευρύτερο πλαίσιο. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ (ένα κράμα νεοφιλελεύθερων δεξιών και ακροδεξιών) δείχνει από τους πρώτους μήνες ποια θα είναι η βασική της στρατηγική : Επίθεση χωρίς προσχήματα στον εσωτερικό εχθρό του κράτους και του κεφαλαίου. Αυτός δεν είναι άλλος από όσους/ες περισσεύουν από την καπιταλιστική κανονικότητα, δεν χωρούν στον εθνικιστικό βούρκο και το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Ακόμα πιο σκληρή καταστολή των μεταναστών-ριών, των φυλακισμένων, ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργατριών-ών. Παράλληλα, σκληρή επίθεση σε όσους/ες αντιστέκονται, με σειρά παρακολουθήσεων, συλλήψεων, εκκενώσεων καταλήψεων, παρελάσεων των μπάτσων στα Εξάρχεια, εισβολή ΜΑΤ στην ΑΣΣΟΕ (στην βάση και του νόμου που καταργεί το άσυλο) κ.τ.λ. Μέσα από αυτές τις κινήσεις θέλει να τσακίσει το ηθικό των αγωνιζόμενων και να διασπείρει φόβο και ηττοπάθεια όχι μόνο σε όσες και όσους αγωνίζονται (με αιχμή των αναρχικό χώρο) άλλα και σε όσα τμήματα των από τα κάτω πιθανά σκεφτούν στο μέλλον να το κάνουν. Θέλει να δείξει πως μόνο ότι εντάσσεται πλήρως στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας θα γίνεται ανεκτό. Θέλει να διασπείρει όσο περισσότερο γίνεται την διχόνοια στους καταπιεσμένους και καταπιεσμένες παρουσιάζοντας την βία ενάντια στο κράτος και τους θεσμούς του ως κάτι που είναι απειλητικό για τους πάντες. Ενισχύει συνεχώς τις ρατσιστικές πολιτικές και θέλει να στρέψει τους ντόπιους καταπιεσμένους εναντία στους μετανάστες, ώστε να μην εξεγερθούν απέναντι στην όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους. Τους φοιτητές ενάντια στα αναρχικά στέκια που βαφτίζονται γιάφκες και στην αιτία κάθε κακού που ακούει στο όνομα άσυλο. Ο νόμος και η δικαιοσύνη παρουσιάζονται ως οι υπέρτατες αξίες, αλλά είναι αυτά που καλλιεργούν και επιτρέπουν «σκάνδαλα» από πολιτικούς και αφεντικά, προκαλώντας περαιτέρω την φτωχοποίηση σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, υποθέσεις που πάντοτε μένουν ατιμώρητες (σκάνδαλο Energa-Hellas Power, Siemens, Novartis). Είναι ο νόμος και η δικαιοσύνη που εφαρμόζεται πάντα προς όφελος των ισχυρών και του προσωπικού τους. Κάθε μπάτσος που σκοτώνει, κάθε εφοπλιστής που κάνει πρεζεμπόριο, κάθε φασίστας που δολοφονεί, θα αθωωθεί, γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα του κόσμου της εξουσίας. Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν μια επίκληση από μεριάς μας για τη μεταρρύθμιση των νόμων και της δικαιοσύνης, ή τη «διόρθωσή» τους, αλλά αποτελούν ένα σωρό παραδείγματα που δείχνουν την ταξικότητα της δικαιοσύνης και των νόμων, που θρέφουν ένα κόσμο κανιβαλικό, που θα επιβιώνουν μόνο όσοι/ες είναι διατεθειμένοι/ες να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν ισχύ και εξουσία, ενώ οι υπόλοιποι/ες θα τιμωρούνται.

Το κράτος έχει συνέχεια – Η δημοκρατία δολοφονεί

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση συνεχίζει το έργο όλων των προηγούμενων και η όλη της πολιτική δεν είναι μια ‘’δημοκρατική εκτροπή’’ ή μια ‘’Χούντα’’. Αντίθετα εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του εξίσου αιματοβαμμένου δημοκρατικού καθεστώτος, στο οποίο η βία και η καταστολή είναι βασικά συστατικά. Ένα δημοκρατικό καθεστώς που όποια κυβέρνηση και να το υπηρέτησε (από τον ΠΑΣΟΚ του 1980,την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ το 1989, την τρικοματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012, έως και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015) έχυσε πολύ αίμα. Χιλιάδες δολοφονημένοι μετανάστες στα σύνορα ή την ενδοχώρα, δεκάδες αγωνιστές βασανισμένοι ή νεκροί, εκατοντάδες νεκροί στα εργασιακά κάτεργα. Το μόνο που αλλάζει είναι η τακτική. Η σοσιαλδημοκρατία του παλιού ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα, επιχειρεί να καταστέλλει συχνά με αθόρυβες χειρουργικές κινήσεις ή να εμφανίζεται πως είναι αναγκασμένη από ξένες δυνάμεις (π.χ. μνημόνιο). Ο στόχος ήταν να σταματήσει τις αντιστάσεις, να δημιουργήσει κοινωνική υποστήριξη στις πολιτικές της, όχι μόνο στις τάξεις των ισχυρών αλλά και σε τμήματα των εκμεταλλευόμενων και να επαναφέρει την σταθερότητα και τη χαμένη συναίνεση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αντίθετα πιο συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις καταστέλλουν με θόρυβο και τυμπανοκρουσίες.

Πόλεμο στον πόλεμο κράτους και αφεντικών

Απέναντι στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων απαντάμε με καθημερινούς, ριζοσπαστικούς, αδιαμεσολάβητους αγώνες. Καμία δεξιά, αριστερή, κόκκινη κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά να συντηρήσει την εκμετάλλευση, την πατριαρχία, την αυταπάτη της δημοκρατίας. Στεκόμαστε η μία δίπλα στον άλλο, νικάμε τον φόβο της καταστολής με όπλο την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα μας. Κόντρα στην ανάθεση, την εξατομίκευση συγκρουόμαστε με λύσσα και συνείδηση ενάντια στο κράτος και τις δομές του, όπως αυτές τις μέρες βλέπουμε να κάνουν οι καταπιεσμένες-οι σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Αγωνιζόμαστε για και πιστεύουμε σε έναν κόσμο ισότητας κι αλληλεγγύης. Ενάντια σε κάθε κυβέρνηση, ενάντια σε κάθε κράτος, ενάντια σε κάθε εξουσία, αγώνας για την παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση. Για την αναρχία.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης

με συνθήματα, τρικάκια, κείμενα στους δρόμους της Πάτρας.