Συγκεντρώσεις και πορεία αλληλεγγύης στους/στις συλληφθέντες/είσες της πορείας της 6ης Δεκέμβρη

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ-ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, που μας βρίσκει με τον αμετανόητο μπάτσο Ε. Κορκονέα αποφυλακισμένο, στιγματίστηκε από τη λήξη του περίφημου τελεσιγράφου Χρυσοχοΐδη, μέσω του οποίου η κυβέρνηση καλούσε τους απανταχού καταληψίες του ελλαδικού χώρου να αποχωρήσουν από τα κατειλημμένα κτήρια. Με μία επικοινωνιακή βόμβα, και εν μέσω μιας ήδη μαινόμενης κατασταλτικής δράσης και επίθεσης στους κατειλημμένους χώρους, το κράτος προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους, να μετακυλήσει πάνω τους το βάρος της οποιασδήποτε εκ νέου κρατικής επίθεσης, αλλά και να βάλει τη δική του υπογραφή στους τίτλους τέλους της εξέγερσης στην Ελλάδα. Με την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα να συνεχίζεται, είναι κομβικό για το κεφάλαιο στην παρούσα συγκυρία όχι απλά να καμφθούν, αλλά να τσακιστούν και οι τελευταίες εστίες αντίστασης των από τα κάτω. Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον όπου η φλόγα της εξέγερσης παραμένει αναμμένη, με φωτεινότερη αυτή της Χιλής, το εδώ κράτος και τα εδώ αφεντικά θέλουν πάση-θυσία να σβήσουν κάθε ανάμνησή της.

Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία των παραπάνω συμμετείχαμε στο κάλεσμα πορειών 5 και 6 Δεκέμβρη , στην Πάτρα, με κύρια συνθήματα την εναντίωση στην καταστολή, την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και την εναντίωση στη λήθη που θέλει να επιβάλει το κράτος. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις δύο πορείες και επέλεξε στις 6/11 να συγκρουστεί με την αστυνομία. Η λυσσαλέα απάντηση από πλευράς του κράτους περιελάβανε ευθύβολες ρίψεις δακρυγόνων, ξύλο και κυνηγητό, 19 προσαγωγές εκ των οποίων 7 συλλήψεις που συνοδεύτηκαν από σεξιστικό οχετό. Δύο εκ των συλληφθέντων ατόμων είναι ανήλικα, ενώ 4 βαρύνονται και με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες. Αντίστοιχη μανία επέδειξαν τα ένστολα τσιράκια και στην Αθήνα με μαρτυρίες για βασανισμούς συλληφθέντων και σεξιστικό λόγο και πράξεις. Οι παραπάνω συμπεριφορές δεν μας προκαλούν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη , ούτε όσον αφορά το ποιόν των ΜΑΤατζήδων ούτε όσον αφορά τις εντολές που λαμβάνουν. Στόχος της καταστολής είναι να αποθαρρύνει και να τρομάξει τους αγωνιζόμενους, να τους απομακρύνει από το δρόμο, να καταστήσει ως ‘’αδιανόητη επιλογή’’ τη σύγκρουση με το κράτος. Στόχος είναι η συμμετοχή στην εκάστοτε πορεία να είναι για πολλά άτομα, και ειδικά για τους νέους, η τελευταία.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως κανένας σύντροφος δε βρίσκεται μόνος στα χέρια του κράτους. Άλλωστε, η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων είναι ίσως το βασικότερο εργαλείο δόμησης σχέσεων που έχουμε, είναι αυτή που μεταφέρει τη σπίθα της αντίστασης και της εξέγερσης από την Ελλάδα στη Λατινική Αμερική και πάλι πίσω. Στον αγώνα για ελευθερία και ζωή, στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, ισότιμα και πέρα από κάθε διαχωρισμό, απέναντι στο γκλοπ του μπάτσου και την πένα του δικαστή. Στις φωνές των ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις του υπουργείου προστασίας του πολίτη που μιλούν για σκηνές τυφλής βίας ενός όχλου που διεκδικεί μονάχα το δικαίωμα να σπάει και να καίει απαντάμε πως η κοινωνική και ταξική αντι-βία ήταν, είναι, και θα είναι, πέρα από δίκαιη, απαραίτητη για την κοινωνική απελευθέρωση.

Οι συλληφθέντες/είσες σύντροφοι/ισσες θα περάσουν από εισαγγελέα την Τρίτη το πρωί.

Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης: Δευτέρα,9/12 στις 18:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια: Τρίτη 10/12 στις 9:00 (Γούναρη και Κορίνθου)

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ-ΟΣΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ