ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ

Την Κυριακή  24 Ιουνίου 2018 γύρω στις 8:30μ.μ. , ομάδα 50 φασιστών  που συμμετείχε στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα, κατευθύνθηκε προς τα Πετράλωνα. Εκεί πραγματοποίησαν επίθεση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ με πέτρες και μολότωφ, την ώρα που γινόταν η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου. Η επίθεση αποκρούστηκε από τους/ις συντρόφους/ισσες, οι οποίοι έσβησαν την εστία φωτιάς που είχε δημιουργηθεί και καταδίωξαν τους φασίστες.  Ένα μέλος της συνέλευσης τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη συμπλοκή, ενώ η διαφυγή των φασιστών από το τρένο ευνοήθηκε από τους μπάτσους και προσήχθησαν ορισμένα άτομα της συνέλευσης. Ταυτόχρονα οι φασίστες στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων, έχοντας  παλούκια και λοστούς, τραμπούκιζαν μετανάστες  υπό την ανοχή των μπάτσων. Πολιτική ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η φασιστική οργάνωση κρυπτεία , η οποία στις αρχές του Ιούνη πραγματοποίησε εμπρηστική  επίθεση σε κατοικίες μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα.

Τα παραπάνω γεγονότα έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά κατασταλτικών κινήσεων ενάντια σε καταλήψεις και αυτοοργανομένους χώρους από κράτος και παρακράτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε ο εμπρησμός της Libertatia από φασίστες που έλαβαν μέρος στο Συλλαλητήριο της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και η επίθεση στο ΕΚΧ Σχολείο, ενώ έκτοτε εκκενώθηκαν άλλες τρεις καταλήψεις στην Αθήνα (GARE, Ζαιμη 11, Ματρόζου 45) που ανακαταλήφθηκαν άμεσα. Τη φασιστική έξαρση έρχονται να ενισχύσουν οι επιθέσεις και σε άλλους αυτοδιαχειριζόμενους  χώρους  όπως το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, τη Φαβέλα και την κατάληψη Βύρωνος 3 στην Καβάλα. Μέσω της εφαρμογής σκληρών πρακτικών στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, την περαιτέρω εξαθλίωση των από τα κάτω και ενός εθνικιστικού πατριωτικού παροξυσμού με αφορμή το μακεδονικό και την αναζωπύρωση του ελληνοτουρκικού, τα φασιστοειδή βρίσκουν «πάτημα» να εξαπολύσουν τέτοιες επιθέσεις στις δομές αγώνα και ελευθερίας ,οι οποίες δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.

Οι καταλήψεις είναι χώροι αυτοοργανωμένοι που λειτουργούν με οριζόντιες, αντιιεραρχικές και ισότιμες διαδικασίες με ελευθεριακά προτάγματα , χώροι που εντός τους δημιουργείται και αναπαράγεται η δική μας ανταγωνιστική προς το υπάρχον κουλτούρα. Στον αγώνα που δίνεται ενάντια στα κράτη και στα αφεντικά καθημερινά, πρέπει, οι από τα κάτω αυτού του κόσμου, να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας συλλογικά και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το οξύμωρο του καπιταλιστικού κόσμου συμπυκνώνεται στους χιλιάδες άστεγους που οδηγούνται στους δρόμους ενώ υπάρχουν τόσα σπίτια που μένουν άδεια και στην ύπαρξη εκατομμυρίων ανθρώπων που στερούνται τις βασικές ανάγκες, ενώ άλλοι συγκεντρώνουν δυσεύρετο πλούτο. Οι καταλήψεις είναι οι χώροι που αποτελούν κέντρα αγώνα για την καθημερινή πάλη για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Είναι χώροι που μπορούν πραγματικά να καλύψουν τις κοινωνικές μας ανάγκες , που αμφισβητούν έμπρακτα την ατομική ιδιοκτησία, η οποία αποτελεί πυλώνα του καπιταλιστικού οικοδομήματος. Οι καταλήψεις είναι κομμάτι των αγώνων μας και ως τέτοιες θα τις υπερασπιστούμε.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

10,100,1000δες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ` ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ